Ett försök till förändring

Försöker tappert ändra bloggens design. Det går sådär..

Melissa Horn


När man glömmer en födelsedag

Jag har en dålig vana. Eller jag har många dåliga vanor, men en sak är jag riktigt dålig på- Födelsedagar. Jag är inte dålig på att fira dom eller dålig på att fylla år själv, jag är fruktansvärt dålig på att komma ihåg dom.
Jag vet inte hur många gånger som jag dagen efter någon annans födelsedag insett att personen faktist fyllt år och ringer för att skamset gratta i efterskott.
Med det så måste jag hylla den bästa hemsidan för gökar som jag, Birthday.se. Utan den så hade jag nog glömt bort dubbelt så många födelsedagar. Skämms på mig!

Det som förgyller Annas liv 9

Om jag olyckligtvis skulle hamna på en öde ö så skulle jag definitivt ta med mig ett paket mellanmjölk!

Kan kärleken verkligen bestå?

Efter romantisk komedi efter romantisk komedi (såg en på bio igår också) så skulle jag nästan uppriktigt kunna bekänna att kärleken börjar ointressera mig allt mer. 
Tristan och Isolde,  en känd sägen (en bok som jag läst på svenskan), handlar om ett ungt par som genom av misstag dricker en dryck som gör Tristan och Isolde dömda för att älska varandra för evigt.

Tristan och Isolde hålls isär efter att Isolde är tvungen att gifta sig med någon annan vilket är orsaken till att Tristan avslutningsvis dör då hans hopp om att Isolde ska återkomma försvinner. Av sorg så dör även hon.

"Måtte de i denna sägen finna tröst för obeständigheten, för orättvisan, för grämelsen, för smärtan, för alla kärlekens plågor!"


Jaha, tänker jag och funderar på om det är min tonårsålder som orsakar min något cyniska syn på kärleken. Vad det än beror på så kan jag ändå inte sluta fundera på varför vi så gärna vill förtrollas av den?

Vi människor har ständigt, speciellt kvinnor, lockats av kärlekens ädla konst att förföra och vi säger inte gärna nej till att bli det heller, vare sig det handlar om film, böcker eller verklighet.

Genom sin bok vill Joseph Bédier (författaren) visa att ingenting kan stoppa den sanna kärleken. Visst kan den ovillkorliga kärleken uppstå men ska man behöva, som Tristan och Isolde, ta en kärleksdryck för att den verkligen ska bestå?

Är jag cynisk?


Ett slag för Second hand
Jag kan inte påstå att jag känner att jag har några större gränser gällande min blogg. Just därför tänker jag passa på att stolt visa upp mitt secondhand-fynd till byrå som jag fann på 'Bra och Begagnat'. På köpet fick jag någon liten vit sörja (till höger) som inte går bort, men det var trots det definitivt värd sina 175 kr!

10 minuters väg till total trötthet


Efter 10 minuter på en sådan här "Shakti"-spikmatta så är man dömd till trötthet i 24 timmar, åtminstonde gällande mig. I fredags eftermiddag somnade jag pladask på golvet, efter att precis legat på mirakelmattan, somnandes på min hand och vaknade förvirrat 2 timmar senare kl 8 på kvällen med en tillintetgjord hand och små flämtningar i förvirring.
Jag har ett lite vagt minne av att jag kollade på hela Let's dance, sen somnade jag igen.
Trots alla prickar på kroppen man får och 30 sekunders smärta i början så gör den vilken stressad krake som helst urlugn! Finns på endel hälsokostaffärer om jag inte har fel!Det som förgyller Annas liv 8

Jag erkänner! .. Amerikanska Romantiska Komedier. En återknytning till mitt tidigare inlägg.


Att leva i en romantisk komedi...

Ge mig en stereotypt amerikansk romantisk komedi och lyckan är total. Varför fascineras så många tjejer av dem? Kan det bero på att det är vår enda källa till en kärleksdröm som man aldrig kommer få uppleva eller vill vi få chansen att identifiera oss med det främmande? 
Hur dom än gör så lyckas dom ju så bra med att få en att känna sig som en i gänget. Lyckas gör dom enligt de otroligt förutsägbara feelgood-ingredienserna - romantisk, småtöntig, enfaldig, en flygplatsscen, en lite sådär lagom drömlik hollywood-tillvaro, en brunhårig svärmorsdröm och en vacker tjej som efter en tvist (eller annat tjaffs) inser hur kära de är och att det inte kan leva utan varandra. Sen tar filmen slut och jag och mina minst lika förtrollade singelvänner är tillbaka till verkligheten igen. Tillbaka till oromantisk vardag och orakade ben, tillbaka till verkligheten.


När det suger musten ur en..

Känns lite lagom befängt att jag helst säger 'Nej tack' till julmust men glatt och belåtet häller i mig påskmust, trots att enda skillnaden är etiketten på flaskan. Att jag inte är så förtjust i julen måste ju vara en av anledningarna, men betyder det att jag tycker om påsken? 

När pengarna inte räcker så långtParis har varit och är lite ut av mitt smultronställe men nu är jag sugen på att vidga mina vyer. Ressuget har aldrig varit så stort som nu! Men vart ska man åka när man har en ekonomi som inte tar en längre en till Hedemora?
Ständigt denna fråga...

En dröm om våfflor

Eftersom det är våffeldagen idag så har jag kommit att börja undra varför en massa söta ting fått sig en egen dag - kanelbullarnas, semlornas och så idag, våfflornas dag. Dessa dagar är absolut inget jag sätter mig emot tvärt om, jag hyllar dom! Men en annan Anna, Anna Skipper, sitter nog uppgivet och sliter sig i håret för alla feta våfflor som denna dag åker ner i svenskarnas magar.
Utan att påverkas av Skippers åsikt om våfflor så kan jag själv tycka att det är lite synd att våffeldagen uppmärksammas så lite som den gör. Det hade varit fint om staden kryllat av våffelstånd, gratis våfflor till alla! Detta skulle givetvis skapa en dimma av våffelos, en doft som jag förnöjt skulle andats in. Vilken lycka!


Allt du behöver veta om ÖrebroFör den som åker mycket tåg, något som jag har gjort mycket av det senaste året, vet nog precis som jag att alla vägar visst inte leder till Rom, dom leder till staden där det gnälls, Örebro.
Jag skulle nästan sträcka mig till att säga att på vilket sätt man än tar sig fram på vägarna så hamnar alla förr eller senare där.

Jag kan inte påstå att jag har någon större bild av Örebro mer än att jag nästan skulle vilja uppfatta staden som en enda stor rastplats.
I staden reser sig även ett stort vattentorn, den du ser på bilden, därifrån kan man lätt blicka ut över stadens alla vägkrogar.


Ett konstaterande

Jag vill absolut inte att den här enfaldiga bloggen ska bli en enda stor väderprognos, vilket det nästan har blivit, men jag måste ändå konstatera att det är så skönt att solen lyser igen!


Att föda någons barn...

Gråa dagar som denna får mig att fundera på om jag är dömd till undergång. Frustrationen över att snön aldrig försvinner har gjort mig till lite ut av ett pessimistmonster för den inbitna kylan får mig att inte vilja hellre än att slippa långkalsongerna. Dock så börjar Sex and the City snart, det piggar upp det mesta!

Idag mötte jag för första gången den mycket omtalade 701:an mannen, han som brukar tillfråga flickor om de vill sitta i hans knä. Detta fick jag erfara när han snällt frågade min vän E om hon inte ville sätta sig i hans knä, tillbaka fick han ett vänligt 'Nej tack'. Har man tur så har jag hört att man även kan få en förfrågan om man vill föda hans barn. Vilka avsikter han än har med sina närmanden så känns det inte riktigt som han har pluggat på det där med hur man närmar sig en tjej/kvinna. Att vi första mötet fråga om man inte skulle vilja ta och föda lite barn känns lite lagom ocharmigt, lite lagom.


Sånt man blir sådär lugn ut av

En till sådan där feelgood-låt. Skönare röst får man leta efter!


Lördag och husmorsbestyr

image49

Hela dagen har ägnats i sann husmorsanda då jag sytt i stort sett hela eftermiddagen och ägnat kvällen till att baka. Muffinsarna jag bakat är tillägnade till en av mina E-vänner som fyller 18 idag, henne tänkte jag överraska med en liten födelsedagsfika imorgon!

Muffinsarna blev så goda så här är receptet:

Muffins med kanel 8 st
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3/4 dl strösocker
1 ägg
3/4 dl lättmjölk

garnering:
1 msk strösocker
½ tsk mald kanel

Blanda alla ingredienser i en bunke och klicka i smeten i muffinsformarna. Grädda dem i ugnen på 175 grader tills de har fått fin färg och är genomgräddade i ca 8-10 minuter.
Blanda socker och kanel på en liten tallrik. Pensla muffinsarna med lite vatten och doppa dem i socker och kanelblandningen.

När svärandet inte går att hejda

Det händer något mycket förunderligt med mig och min mun när jag ska titta på skräckfilm. Jag som vanligtvis inte är särskilt ful i munnen svär som aldrig förr så fort det blir lite läskigt och nervöst.
I den äckligaste blodscen så rinner en lång orddiarré ur min mun och jag tror att jag aldrig slutar förvånas över hur mycket svärord jag bär på. Fan, jävla skit, piss, rötägg är bara några svärord som slinker ur. Att denna märkliga företeelse visar sig när jag upplever någon äcklig skräckscen måste ju vara någon form av försvarsmekanism. Och som försvarsmekanism när jag blir nervös så känns ju svärord ganska harmlöst.. tror jag.


Kvällens bravaderEtt litet Saw-maraton, en pasta Carbonara och två vänner samt ett fyllesamtal som E utlovat till mig står för kvällens äventyr. Om jag överlever saw-filmerna återstår att se! 

Förhållandet till sig själv..

Må hända att jag är segare än alla andra men jag har verkligen insett på sista tiden att den viktigaste relationen man har är den man har med sig själv. Tanken har ofta slagit mig men det är inte förens nu som det är något jag börjat värdesätta.
Under dom senaste åren så har jag har lärt mig själv hur lätt det är att tappa bort sig i en relation, vilken relation det än handlar om. Att inte ha en bra relation till sig själv ökar inte möjligheterna till att ha en bra relation med någon annan och vi vill ju inget hellre än att uppleva sunda förhållanden-
Med en Tryggve-man, han som jag pratat om förut, eller inte så undrar jag när vi kärlekskranka människor ska försöka finna den ovillkorliga kärleken till oss själva, för det är väl ändå mig själv som jag ska stå ut med längst och förhoppningsvis trivas med?
Det finns ett ordspråk som säger Trygghet är att gå vilse utan att tappa bort sig. Och ja, det stämmer nog...

Att förgylla en dag med en kaka

Solen skiner och tanken på att S ska bjuda klassen på en fin hemlagad brownie gör hela dagen ännu bättre.
Bilden nedan visar hans vackra verk och om man vill så kan man gå in på hans blogg och kika in bilden ytterligare.

Bakom mina solglasögon


Dagens i-landsproblem är funderingen kring vart man hittar ett par snygga Ray Bans.
Vore fint att inviga sommarsolen i ett par sådana. Åh så fina dom är.
Jakten fortsätter!

Att vara skoltrött

Sitter vid en av skolans datorer och i brist på inspiration och engagemang så ägnar jag datasalstiden till ett blogginlägg. Så tråkigt att jag inte föddes med den självdisciplinen som min vän J har även om han inte har insett sin talang ännu så avundas jag honom.
Mitt eget odisciplinerade jag kan jag ibland nästan skylla på att skoltrötts-principen har format mig till att bli den trötta skolungdom jag är, normen om att man i tvåan nästan har tillåtelse att hysa agg mot skolan eftersom man i princip har lika lång gymnasietid kvar som man lämnat.  Jag beundrar dig duktiga tjej eller kille som har självdiciplinen att faktiskt jobba när ni sitter vid en skoldator, vad jag beundrar er!


En god måltid

Kvällen har ägnats till att laga världens godaste lasagne. Självklart vegetarisk och självklart hur god som helst! L lärde mig i somras ett recept där man använder keso i själva substansen, jättesmart och jättegott.

Lasagne är alldeles för underskattat när jag tänker efter...

Det där med att säga Hej då...

Jag har insett att ganska många inlägg har handlat om när man säger 'Hej' men när man säger 'Hej då' då?
Det är när man har inlett en konversation med en av dom där Hej-vännerna och båda inser att det nu är dags att säga hejdå som den pinsamma tystnaden dyker upp, iallafall för mig som tycker det är jättesvårt att säga hejdå efter att precis ha mött någon. Jag blir så där lagom tafatt med hängande armar och stirrande ögon i väntan på att den andre ska ta intiativet till att säga hejdå.
Jag har fått en känsla av att det är ganska svenskt att vara sådär fumlig i hejdå-situationer då jag har fått uppfattningen av att vi ofta känner att vi måste ha en anledning till att säga hejdå. 'Nu har jag lite bråttom' eller 'Nu ska jag vidare' hör jag många vuxna ta till i situationer där det är dags att säga hejdå och samtalet avslutas snabbt och smidigt. Varför kan inte jag vara lika smidig?

När olyckan vänder...

Och så har olyckan äntligen vänt för en orättfärdig människa som jag och Gud har uppenbarligen bestämt sig för att inte göra mitt liv så eländigt som han har gjort dom senaste veckorna.
Ska jag vara helt ärlig så tror jag att alla små missöden fortsatt men att dom underlättas i och med att solen lyser allt oftare, fast jag fortsätter gärna tro att oturen försvunnit.

Någon som underlättar mitt liv otroligt mycket är min bror Johan (18), i lycka och olycka. Han kan få den värsta dagen att bli lite bättre med sina lite småkorkade men åh så roliga kommentarer. Som när jag satt och lyssnade på Håkan Hellströms 'Hurricane' (En låt där Håkan sjunger om någon har sett hans vän Hurricane) och Johan säger högt till sig själv "Undra om dom har funnit Hurricane än" och jag svarar "Han är gittarist i bandet" och han svarar på sitt eget sympatiska sätt "aa-ahh". Eller som när han på något underligt vis jämförde sin tjejkompis P med en smörgåstårta, "Ja, avlång och smal men samtidigt så go!". Haha va?


Det som förgyller Annas liv 7


Jag tror detta har varit min favoritlåt i åratal. Jag njuter så när jag hör den!


Ett undrande

Hur mycket urin får det plats i en liten dvärgschnauzer egentligen? Känns som man kan gå hur långt som helst och ändå så fortsätter hunden kissa..

När Svensson-tänket tar över

För nästan första gången så tänkte jag berätta vad jag faktist gör, det är bra med variation misstänker jag.
Just nu sitter jag i vardagsrummet med fil, cashewnötter och äppelbitar i magen och blickar ut mot de vita molnen som håller på att försvinna. Känner mig nästan lite löjlig som får vårkänslor så fort en liten solstrimma dyker fram, men är man desperat så är man. Förhoppningsvis så håller det fina vädret i sig nu och smälter snön, det vet jag fler som önskar!

Och jag måste medge, såhär offentligt, att jag i år bestämt mig att följa Svensson-traditionerna och försöka följa melodifestvalen, något som nästan lyckats med. Att finalen var igår har väl ingen missat och jag kan villigt erkänna att jag var nervös när vinnaren skulle koras och kom på mig själv med att hålla mig för öronen i försök att dämpa nervositeten. När mitt sällskap ställde frågor kring melodifestivalen och Jag kunde svaren på allt gick det upp för mig - Jag har blivit melodifestivalnörd...

När man minns..Jag kan inte beskriva hur tuff jag kände mig vid 11!
'Jag kan klara allt' tänkte jag samtidigt som jag hade en framtidsplan på att bli civilingenjör, utan att ha en som helst aning om vad det betydde eller innebar.
Nu skulle man inte träffas och leka längre utan det var nu man skulla börja "Va", som det så fint hette.
Ordet 'Okidoki' fick en betydande roll i hur jag pratade med mina vänner och militärbyxor var mitt absoluta favoritplagg.
Militärbyxor...

Att vara pojkvän till en flickvän...

Att se en pojkvän följa med sin flickvän in i en 'tjejaffär' kan vara en riktig intressant företeelse att vittna. Endel killar vill för allt i världen inte förknippas med det som anses 'tjejjigt' - kläder, smink osv. Genom att absolut visa att det inte gick in på Gina Tricot frivilligt så svansar dom efter sina flickvänner och stönar högljutt för att visa sin avsky, de kollar sig oroligt omkring för att försäkra sig om att ingen de känner ser en och de sätter sig gärna på närmsta stol för att verkligen visa att de inte kom dit självmant.
Det kan inte vara lätt att vara pojkvän...eller?

Det som förgyller Annas liv 63:ans spårvagn, Göteborg

Två killar i gymnasieåldern diskuterar senaste matteprovet.

Kille 1:
Hur gick det på matteprovet?
Kille 2: Jag gjorde det inte, hur gick det för dig?
Kille 1: Jag fick IG.
Kille 2: Var det svårt?
Kille 1: Nä.


När Gud straffar...

Efter att jag råkade göra sönder E's favoritpenna, i försök att laga den, så har dom senaste två veckorna fått mig att undra om inte Gud vill straffa mig - En katastofklippning (en som jag nu fixat till), feber, snor, influensa och i förrgår, matförgiftning. Döda mig långsamt tänkte jag när jag satt på tåget hem från Jönköping igår med en kräkpåse i ena handen. 
Somliga straffar Gud genast men mig straffar han i två veckor en gång om året precis vid den här tiden. Oftast med en inluensa men med en matförgiftning?

En tripp till Jönköping..

Snön faller. Jag faller! Familjen Wiktorsson åker till Jönköping nu där en begravning imorgon väntar. Detta betyder två dgars bloggpaus.. vem står inte ut med det? Vi hörs!


Sug på Semla

Tänk vad sugen man får vara på semla! Men har fått intrycket av att det är krångligt och tar tid.
Semmelbilden får mätta det värsta suget!


När en tvångstanke tar över...

Jag vet inte hur många gånger som jag och några av mina vänner diskuterat fenomenet tvångstankar. Hur underlig är man inte på en skala när man intalar sig själv att "om inte det här händer så kommer det här dåliga hända". Som så många andra så hade jag en tvångstanke när jag var litet barn att jag bara fick gå på dom vita "strecken" varje gång jag passerade ett övergångsställe "annars dör jag", tänkte jag, något som jag uppenbarligen aldrig gjorde!
Trots att man är fullt medveten om att det man precis inbillat sig bara är just en inbillning så ska man likförbannat ändå intala sig att livet kanske ändå blir lite bättre om man fullföljer sin tvångstanke. Som häromdagen när jag satt vid köksbordet, i brist på annat, och singlade slant med mig själv. Jag intalade hela tiden mig själv att "Om jag inte får krona den här gången så kommer det där hända". Såklart fick jag klave men fortsatte ändå att säga tyst till mig själv, "Om jag inte får krona den här gången så kommer det där hända". Och så höll jag på tills jag fick min krona, och kanske blev mitt liv lite, lite bättre...

Det som förgyller Annas liv 5


Solen gör allting lite lättare

Så fort det visar sig en minsta lilla solglimma på himmelen så får jag vårkänslor. Därför tänker jag på en spontan begäran från mig själv bege mig till stadens centrum och köpa ett par jeans. Tro mig, det behövs! Ses.

Glädje för ett kort ögonblick

  M. 3 år - Jag vill bli som dig näj jag blij stoj Anna 
Jag - Jaha, varför då?
M. 3 år - ... föj..föj... föj du äj ett monstej!


En klagans sång

Internationella kvinnodagen. Som kvinna så skäms jag lite över att veta så lite om den och dess historia och skyller lite på att jag inte tror att den uppmärksammas tillräckligt för att göra alla människor medvetna om den stora samhällsklyftan det faktist finns mellan män och kvinnor, inte bara världen över utan även i Sverige, landet som anses som ett av Europas mest jämställda länder.
En man ringde in till P3 imorrse och diskuterade med en kvinnlig radiopratare att kvinnorna har 365 dagar om året och behöver sannerligen inte en dag för att uppmärksammas. Han avslutade sin klagosång med - Hörrududu, det här är ett slag du inte kan vinna!

Ja, tänker jag, jag är rädd för det.


Det var då det...


Haha. Tänk vad jag glad jag blev när jag fann den här bilden på en danscommunity som man hängde på när man var ung.
13 år gammal var jag på den här hiphoptävlingen och matchat skor och tröja har jag också lyckats med!


De oskrivna reglernas funktion...

Oskrivna regler och normer. Det är så himla intressant det där med hur oskrivna regler bygger upp samhället och ännu intressantare är det nog att varje social situation har en oskriven regel.
I matvarubutiken förväntas det att man, i kassakön, snällt ska ställa sig längst bak med sin varukorg. Man ska hålla upp dörren för den som kommer bakom och man ska alltid säga till värden/värdinnan, när man blir bortbjuden, att maten smakade jättebra, hur mindre god pepparbiff det än bjöds på.
Dessa oskrivna normer har format oss människor i alla tider till att bli någorlunda anständiga människor och tur är väl det. Men vore det inte väl intressant att nonchalant ställa sig längst fram i bankomatkön? Jag lovar att meddela reaktionerna den dag jag provat!


TGIF

Jag måste medge att det är otroligt svårt att som hemma och sjuk hålla sig borta från skafferiet. Det är inte så att jag är hungrig eller sugen på någonting utan det är den enorma tristessen som får mig att hela tiden gå och öppna skafferidörren. Om det ändå fanns något roligare att göra!
Mamma har iallafall lovat att köpa naturgodis till ikväll.. den enda moroten dagen har att erbjuda. Gud gör mig frisk!

TGIF, imorgon..

Jag frustar, pustar och nyser. Förskyld, trött och en hjärna full med snor. Veckan har varit helt upp och ner och jag kan bara inte begripa hur allt verkligen kan gå så fel. Allting går så fruktansvärt snabbt vilket gör det svårt för en stackars sjukling att hänga med. Tack och lov att det är fredag imorgon!

Det som förgyller Annas liv 4


Besatt eller bara intresserad?

Besatt eller bara intresserad? Jag har många intressen och fallenheter för saker men har ofta funderat kring vad gränsen går av att vara besatt och bara allmänt intresserad av någonting.   

Dans.
Jag dansar sammanlagt 13 timmar i veckan och tittar gärna på andras träningar vid tillfälle. INTRESSE
Jag går dans-estet bara för att göra dansabstinensen mindre och få dansa ännu mer! BESATTHET
Jag undervisar i dans med tanken att få se andra utvecklas och gynnas av dans. INTRESSE

Musik.
Jag sjunger med i alla låtar på radio oberoende om dom är bra eller inte. INTRESSE
Jag går in på YouTube i hopp om att finna ny musik och nya låtar.  INTRESSE
Jag  tycker om att lyssna på musiken som spelas i reklamer och filmer och fundera kring hur film- och reklammakarna tänkte när de valde just den musiken. INTRESSE

Amerikanska Romantiska Komedier.
BESATT. 

Gränsen till vad som ska klassas som besatthet och vad som klassas som intresse känns otroligt hårfin.
Trots att jag inte är helt besatt av saker så kan ju mina intressen tendera till att vara en aning besatta, om inte nördiga. Kanske är det en bättre benämning på det jag faktist går i riktning mot i vissa fall; nördighet. Då vill jag gärna tro att nördighet är charmigt.
Jag väljer att tro det...


Något jag kan sakna..Vad skönt det vore att vara barn igen.
Nappar, lek och noll oro inför morgondagen.
Glass, godis och ompyssling när man var sjuk.
Födelsedagskalas, Happy Meal och Disneydags.
Jag saknar lite..

Att tycka synd om sig själv..

Jag har ofta funderat kring det där med att tycka synd om sig själv. Är det okej att känna självömkan?
Jag kan känna själv att jag lätt blir irriterad och ibland till och med riktigt förbannad på folk som ständigt tycker synd om sig själva. Det är aldrig sunt att gräva ner sig i sig själv men visst är det viktigt att nån gång tillåta sig att göra det!
Trots att jag aldrig riktigt tillåter mig att tycka synd om mig själv så har hela dagen varit en tycka-synd-om-mig-själv-orgie.
I hopp om att jag kommer lyckas ta mig ur detta jobbiga fältslag så tänker jag försöka att älta mig ur den och möjligtvis äta. Ja, äta tänker jag göra!


Att bli kär vid första ögonkastet

Jag kan tillkännage till alla nära och kära där ute att Beppe, familjens kära hund, har under sportlovet skaffat sig en flickvän och redan efter deras första möte för några dagar sedan så har dom varit oskiljbara!
Han har inte berättat vad hon heter ännu men det jag vet säkert är att hon är rosa och grann och alltid har ett glatt flin, kan hon vara en bläckfisk tro?
Trevligt med lite kärlek tycker hans familj iallafall!


Det där med att säga Hej, igen...

Jag upplever ofta att när jag ser någon borta i korridoren, en person som jag vet att jag kommer att heja på så förväntar jag mig att det, ur min mun, ska komma ett kraftfullt och skarpt "Hej". Personen jag möter i korridoren ger ifrån sig ett aktingsvärt "Tja" och från mig själv så utstöts ofta det klenaste och ynkligaste Hejsan man kan tänka sig. Varför blir det alltid så? Man laddar upp med världens Hej och ändå mynnar det ut till något så skruttigt och fjuttigt att personen jag precis hejat på endast bemöts med ett par rörande läppar. Tyvärr så lär det nog förbli så.  


Då var det dags

1 mars, vilket betyder ett steg närmare vår och värme samtidigt som det är sista sportlovsdagen. Detta tyder på att jag idag måste försöka bedöma mig till någon slags dygnsrytm på tillvaron och lägga mig tidigt.
Jag är verkligen dålig på det här med att ta det lugnt så det ska bli skönt att börja skola och komma igång med tankeverksamheten igen, om den någonsin varit igång..


RSS 2.0